
W kolejnym mięsie z Biedronki wykryto groźne bakterie. Spożycie tego mięsa może być niebezpieczne dla naszego zdrowia. Znaleziono w nim bakterie Salmonella. Sprawdź, o jaki produkt chodzi.
REKLAMA
Jak poinformował Główny Inspektorat Sanitarny w 2 z 5 badanych próbek mięsa z indyka na kotlety sprzedawanego w sklepach Biedronka wykryto groźną bakterię Salmonellę.
Chodzi o produkt:
Mięso na kotlety z indyka. „Kraina Mięs” Surowy wyrób mięsny chłodzony, 500 g
Numer partii: 2261003155
Termin przydatności do spożycia: 17.10.2020
Wyprodukowano przez: Animex Kutno Sp. z o.o. Oddział K 2 w Kutnie, ul. Południowa 4, 99-300 Kutno, weterynaryjny numer identyfikacyjny PL 10024001 WE
Wyprodukowano dla: Jeronimo Martins Polska S.A., ul. Żniwna 5, 62-025 Kostrzyn
Producent tej partii mięsa wdrożył procedury wycofania z rynku zakwestionowanego produktu oraz przedstawił listę odbiorców.
Nie należy spożywać produktu z partii objętej komunikatem, w szczególności bez odpowiedniej obróbki termicznej. W przypadku wystąpienia objawów zatrucia pokarmowego po spożyciu wyżej wymienionego produktu, należy skontaktować się z lekarzem.
Źródło: GIS
REKLAMA