Magda Gessler przyjmuje już zamówienia na Wielkanoc. Ceny majonezu czy barszczu zwalają z nóg!

Magda Gessler, fot. Newseria

Wielkonoc zbliża się wielkimi krokami. Dlatego też restauracja Magdy Gessler działa na pełnych obrotach i już rozpoczęła zbieranie zamówień na nadchodzące święta. Ceny jednak mogą zwalić z nóg. Za 900 ml barszczu trzeba zapłacić 60 zł, a za 200 g majonezu – 18 zł.

Zbliżająca się dużymi krokami Wielkanoc to czas, gdy restauracja Magdy Gessler działa na pełnych obrotach, szykując tradycyjne potrawy. Restauratorka już przyjmuje zamówienia od osób, które w Wielkanoc nie zamierzają stać przy przysłowiowych garach. Można je złożyć za pośrednictwem strony internetowej „Delikatesy u Fukiera”. Niektórych ceny mogą jednak odstraszyć. 

Klienci zainteresowani kuchnią Magdy Gessler w ofercie Delikatesów u Fukiera znajdą w okresie Wielkanocy tradycyjne potrawy i dodatki. Za 200 g „Domowego majonezu według mojej babci” trzeba zapłacić 18 zł. Za taką samą gramaturę wyśmienitego sosu tatarskiego z grzybami to wydatek 27 zł. Z kolei 300 g sałatki jarzynowej z marynowanymi grzybami to cena 29 zł, a pięć połówek jajek faszerowanych pieczarkami i koprem kosztuje 30 zł.

Kilogram żytniego chleba kosztuje 35 zł. Z kolei pół kg schabu ze śliwką suską sechlońską to wydatek rzędu 55 zł. Tyle samo kosztuje karkówka pieczona w ziołach. Za 900 ml barszczu trzeba zapłacić 60 zł. Jeśli ktoś lubi chrzan, to za krem na zakwasie z żuru i pulpetami zapłaci 75 zł. Najdroższe dania to kilogram rolady cielęcej faszerowanej koprem i kiszonymi ogórkami oraz kaczka pieczona w całości z antonówką. Kosztują odpowiednio 130 zł i 150 zł.

Źródło: delikatesy.ufukiera.pl